Kekova Adası – Kayıp Şehir nerede ve Kayıp Şehre nasıl gidilir gibi sorular gezmeyi sevenler tarafından merak edilir. Antalya’nın özel koruma alanlarından bir tanesi olan Kekova, Demre ilçesine bağlıdır ve karadan yaklaşık 1 mil açıklıkta deniz üzerinde yer alır. Üçağız mevkiine düşen Kekova Adası Simena Antik Kenti ile 1 km, Andriake Limanı ile de yaklaşık 4 kilometre mesafededir.
Kekova Adası olarak anılan bölgede Batık şehir ile birlikte yakın koylar bulunur. Batık Şehri yakından görmek isteyenler bölgede düzenlenen tekne turlarına katılabilir. Kekova’ya geldiğinizde günübirlik olarak tercih edeceğiniz tekne turları ile hem Batık Şehir olarak adlandırılan yeri hem de diğer koyları yakından görebilirsiniz.
Kekova Adası Kayıp Şehir, 2. Yüzyılda art arda meydana gelen depremler sonucunda günümüzdeki halini almıştır Yaşanan depremlerin art arda ve kuvvetli olması, adanın kenarlarından bazı kısımların koparak ayrılmasına ve zamanla sular altında kalmasına neden almıştır. Kıyılarda sular altında kalan kısım bugün turizme açık haldedir ve çıplak gözle görülebilir. Adanın kenarlarında yaşanan batmalar nedeni ile Batık Şehir adını alan ada, günümüzde koruma alanı olarak ilan edilmiştir. Bu nedenle daha çevresinde ve yakınında herhangi bir yaşam izni bulunmaz. Bu bölgeyi ziyaretçi olarak gezebilir ve döneme ait önemli arkeolojik eserleri inceleme fırsatı bulabilirsiniz.
Kekova Adası Nerede?
Kekova’nın gerçek ismi Dolichiste’dir. Bu bölge antik çağda uluslararası ticaret anlamında oldukça büyük bir öneme sahip olmuştur. Dolayısı ile bu bölge özellikle antik çağa ait birçok önemli kalıntıya günümüzde ev sahipliği yapar. Likyalıların yaşadıkları dönemde uzun yıllar boyunca bu bölgede hüküm sürdükleri bilinmektedir. Günümüzde hala arkeologlar, Likyalıların yaşam bulgularını araştırmak için bölgeye düzenli olarak gelmektedir.
Kekova Adası Kayıp Şehir nerede sorusuna yanıt arayanlar, bu önemli bölgeye nasıl gidildiğini de araştırır. Kekova Adası Kayıp Şehir nerde ve nasıl gidilir gibi sorulara yanıt bulmanız için öncelikle Antalya’ya gelmeniz gerekir. Antalya’ya geldikten sonra buradan kara yolu ile Kekova’ya ardında tekne yolculuğu ile Kekova Adası’na ulaşabilirsiniz.
Kekova Adası Nasıl Gidilir?
Kekova Adası Batık Şehre gitmek için farklı alternatifler vardır. Kekova Adası’na;
- Kekova Üçağız limandan tekne ile 10 dakikada
- Demre Çayağzı limanından 30 dakikada
- Kaş limanından 2 saatte
Ulaşabilirsiniz. Batık Şehre ulaştığınızda burada çok sayıda önemli kalıntıyı inceleyebilirsiniz. Adada görebileceğiniz en önemli antik kalıntılar şu şekildedir;
- Liman ve Mendirek
- Hamam
- Ev ve Konutlar
- Sarnıçlar
- Kilise ve Şapeller
- Askeri Kule
Batık Şehre tekne ile ulaştıktan daha sonra gezmek için iç bölgelere girebilir ve tarihi dokuları yakından görebilirsiniz.
Kekova Adası – Kayıp Şehir nerede sorusuna yanıt bulduktan sonra günübirlik tekneler ile ada ve koylara doğru yolculuğa çıkabilirsiniz. Batık Şehir gezisi için tekneler yaz dönemlerinde 2 saat ara ile hareket eder. Yoğunluk durumuna göre bu saatler değişmektedir. Seyahatiniz sırasında limanda hazır bulunarak teknelerin kalkış saatini öğrenebilir be kalkış öncesinde yerinizi alabilirsiniz.
Kekova Adası Kayıp Şehir nerede konusunda edindiğiniz bilgiler ile Antalya’ya geldikten sonra saatler içerisinde Kekova’ya gidebilirsiniz. Bakir bir bölge olan Kekova’da yer alan bütün güzellikleri bir gün içerisinde gezmek mümkün değildir. Bölgeye gelmeden önce bir gezi planı yaparak bütün koyları gezme fırsatı bulabilirsiniz. Geziniz sırasında Kekova’ya gelmişken buranın kendine has lezzetlerini ve konaklama yerlerini gözden geçirebilirsiniz. Kekova genelinde tercih edebileceğiniz en iyi konaklama seçeneği pansiyonlardır. Yarım ve tam pansiyon olarak hizmet veren Kekova Sahil Pansiyon’da yerinizi ayırtarak uygun fiyatlara kaliteli konaklama imkanına sahip olabilirsiniz. Üçağız Köyü’nde yer alan Sahil Pansiyon’da konaklayarak ücretsiz kahvaltı, internet, duş, otopark ve daha birçok hizmetten yararlanabilirsiniz. Detaylı bilgi için https://www.kekovasahilpansiyon.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.